Stellenbosch-Tree-Planting

STELLENBOSCH – DIE GROENSTE DORP

Stellenbosch Kampus het Vrydag 5 September die geleentheid gehad om deel te wees van ‘n wonderlike inisiatief wat in die gemeenskap geloods is. Die kampus het verlede jaar in samewerking met die Million Trees Projek en die Stellenbosch Munisipaliteit ‘n projek aangepak om Stellenbosch meer “groen” te maak. Dit is nou ‘n jaar later en ons kan met trots sê dat Stellenbosch as  die “groenste” dorp in die land aangewys is en het die trofee om dit te bewys. Tesame met die burgemeester, die SA Blitsbokkies, Morne Marais (Mnr Suid Afrika finalis), Me Nomaliso Mteyla (Kampusbestuurder: Stellenbosch) en Me Natheshia Mcombring het ons die dag gebruik om nog bome te plant en kon ons hierdie feesvieringe  saam met media en publiek vier.

Die Stellenbosch Munisipaliteit, wat huidiglik die 8ste beste munisipaliteit in Suid-Afrika is en gesien word as die Innoverende hoofstad van Suid-Afrika het die Arbor City-toekenning vir 2014 gewen. Die fokus van hierdie Munisipalteit was sy strategiese doelwitte om die groenste munisipaliteit in Suid-Afrika te wees. Die toekenning is aan die Uitvoerende Burgemeester, Gerald Esau en Portia Bolton oorhandig by ‘n gala-geleentheid by Mofolo City Park, Soweto op 1 September 2014.

Die Arbor City Awards is ‘n vennootskap program tussen die Departement van Landbou, Bosbou en Visserye (DAFF) en die Instituut vir Omgewing en Rekreasiebestuur wat die dryfkrag agter die kompetisie is en natuurlik word dit ondersteun deur ‘n borg naamlik Total Suid-Afrika. Die doel van die kompetisie is om plaaslike munisipaliteite na groen hul gebiede van jurisdiksie, veral informele nedersettings aan te moedig. Die 2014 Arbor City Award-kompetisie is in al nege provinsies.
Om in aanmerking te kom en dan natuurlik te wil wen, moet munisipaliteite aan ‘n aantal vereistes voldoen. Hierdie vereiste was onder meer ‘n portefeulje van bewyse wat ‘n vergroening beleid of strategie in die omgewing, ‘n boom registreer, onderhoud planne en begroting; ‘n portefeulje van bewyse van video’s of foto’s uitbeeld projekte, webwerwe en spesiale bome.

“Stellenbosch is ‘n baie trotse dorp vandag, ‘n baie trotse gemeenskap,” het die burgemeester Conrad Sidego gesê. “Hierdie toekenning het nie net gebeur nie. Ons het hard gewerk en moes kreatief dink om dit te kon bereik; en die Miljoen Bome-projek is net een van ‘n aantal innoverende projekte wat ons dryf en motiveer om die kwaliteit van lewe van almal te verhoog in die gemeenskap van Stellenbosch. Die uitdaging is nou om te bou op hierdie prestasie, en die groenste stad en munisipaliteit in Suid-Afrika te bly “.